Eyl

Kurumumuzda 2019-2022 yılları arasında Müdür Yardımcısı olarak görev yapmış olan Adnan Hızlı'nın vefat haberini büyük bir üzüntüyle almış bulunmaktayız. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz.

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından uygulanan SODAM projesi

Haz

Kurumumuzun sergi açılışı 06/06/2023 tarihinde hükümet konağında yapıldı.Program açılış konuşmalatr,mehteran gösterisi,sergi açışı,müzik dinletisi,koktayl şeklinde oldu. sergimizn açılışında emeği geçen öğretmen,usta öğretici ve öğrencilerimize emekleri için çok teşekkür ederiz.

Ock

2022-2023 eğitim öğretim yılı kapanış töreni  Mithatpaşa ilkokulu'nda yapıldı. Tören öncesi ilçe kaymakamımız İskender Yönden Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin ürünlerinden olan sergi açılışı yapıldı. Öğretmenimiz Cennet Üstünyer ve kursiyerlerimize emekleri için teşekkür ederiz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü projesi kapsamında Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz programı ilçemiz Plevne salonunda yapıldı. Emeği geçen koro şefimizi ve koroda bulunan öğretmen arkadaşlara çok teşekkür ederiz.

Ock

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında Mahalle Muhtarlarına yönelik " Aile Eğitimi" kursu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde başladı. Kursun açılışına Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender YÖNDEN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf UZANTI, Şube Müdürü Fatma DUMAN ve Mahalle Muhtarlarımız katıldılar. Öğretmen, Psikolojik Danışman Merve ARI Muhtarlara Aile Eğitimi konusunda seminerini vererek, teknoloji bağımlığı üzerinde durdu. Muhtarlara yönelik Aile Eğitimleri gelecek haftalarda "Trafik Öğreniyorum, Aile de İlk Yardım, Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık" kursları ile devam edilecek.

Ock

Gaziosmanpaşa ilçemizin değişik okullarında görevli aday öğretmenlere Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün tanıtımı ve açılan kurslar tanıtıldı.

Ock

İstanbul Kalkınma Ajansı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında yürütülen Yetenek Vadisi Projesi'nin ilçemiz ilkokullarına bilgilendirme toplantısı yapıldı. Proje sayesinde ilçemizde spor, müzik ve görsel sanatlar alanlarında yetenekli öğrencilerimizin keşfedilmesi amaçlanmaktadır. Yine proje kapsamında belirlenen 3 okulumuza spor, müzik ve görsel sanatlar atölyesi kazandırarak yetenekli öğrencilerimize çeşitli alanlarda kurs ve yeteneklerini geliştirme imkanı sunmuş olacağız.

Ara

Uyum kursları kurumumuzda haftanın 5 günü yabancılara yönelik Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi kurs verilmektedir. İçimizde oturan Suriye uyruklu kişilerin merkezimize başvurarak uyum kursunu almaları gerekmektedir.

Ara

Sosyal uyum kapsamında okuma yazma kurslarına ilgi artıyor. Ülkemizde bulunan yabancılar okuma yazma 1. kademe kurslarına gelerek Türkçe okuma ve yazmayı öğrenmektedirler.

Ara

Yabancı uyruklu bireylere yönelik A1 Türkçe kursu; temel seviyede Türkçe konuşma, okuma ve yazma becerileri kazandırmayı amaçlar. Başlangıçta tanışma, kendini tanıtma ve Türk alfabesini öğrenme ile başlayan dersler ilerleyen süreçlerde A1 seviyesinde Türkçe dil bilgisi öğrenme ile  devam eder. Türkiye'de sosyal yaşama daha kolay uyum sağlamaları için, bireylerin kendilerini daha iyi ifade etme becerilerini kazanması sağlanır. A1 Türkçe kursu yabancı uyruklu bireylerin ve vatandaşların hastanede, bankada, alışveriş yaparken veya arkadaş çevresinde sohbet ederken rahatlıkla iletişim kurmasını sağlar. Resmi veya özel kurumlarda kendini tanıtır ve sorulan soruları anlar. Türk toplumunun milli ve kültürel değerlerini görür ve bu değerlere uyum sağlayarak yaşamayı  öğrenir.

Ara

Kurumumuzda 2. kademe Okuma Yazma kursları devam etmektedir. Sonunda başarılı olan kursiyerler İlkokul diploması yerine geçen 2. kademe belgesine sahip olmaktadırlar. Bu belgeyle işe giriş ve sürücü belgesi almaya kazanmaktadırlar. Eğitimlerine devam etmek isteyen adaylar açık öğretim ortaokuluna kayıt yaptırarak öğrenci hakkına sahip olmaktadır.

Ara

Ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyelilere yönelik  Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi devam ediyor. İlçemizde bulunan Suriye vatandaşlarının uyum kurslarını almaları gerekmektedir.