Mrt

Gazisomanpaşa Adliyesi'nde yapılmakta olan Osmanlıca kursumuz kursiyerlerin düzenli katılımıyla devam etmektedir. Öğrenci ve öğretmenimize çalışmalarında başarılar dileriz.

Mrt

Gıda su ve turizm sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimleri devam etmektedir.Hijyen eğitimi için geçerli belge Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğü tarafından verilmektedir. Merkezimizde haftada iki gün hijyen eğitimi verilmekte olup eğitim sonrası belgeler kursiyerlerin e-devlet'ine düşmektedir

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Töreninde Usta Öğretici Şükrü Keskin'in çalıştırdığı Evliya Çelebi mehteran ekibi tören öncesi gösterilerini yaptılar. İlçe protokolü kendinİ tebrik ederek başarılar diledi.

Mrt

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Aziz şehitlerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

Gaziosmanpaşa Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılmış olan Okçuluk kursumuz Süleyman Şah Anadolu Lisesi'nde düzenlenen alanda yapılmaya devam etmektedir. Öğretmenimiz Mustafa Çetinkaya öğrencilerin bugüne kadar ki süreçte düzenli çalıştıklarını, ilgilerinin yüksek olduğunu ve başarıyla kursa devam ettiklerini belirtti.

Mrt

Dumlupınar ve Karlıtepe Ortaokulu Kur'an ı Kerim kursu, kursiyer öğrencilermiz Esmaülhüsna ezberleme yarışması Ödül töreni kurum müdürümüz ve okul müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.Törende tüm kursiyerlere katılım belgeleri verilerek dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Hazırlamış oldukları sema gösterisini başarı ile sergileyen öğrencilerimiz de yürekten kutluyoruz.

Mrt

Mustafa Yeşil İHO da devam etmekte olan Hafızlık kursu öğrencilerimiz ramazanı hatimlerle karşıladılar. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Hengame Kumpanya isimli İlçe öğretmenlerimizden oluşan tiyatro ekibi 3 yıldır çalışmalarına devam ediyor. Ekibi Uğur Karasakal çalıştırmakta olup, her yıl yetişkin ve çocuklar için oyunlar sergiliyorlar.

Deprem sonrasında bölgeye giderek orada da depremzede çocuklar için moral kaynağı oldular.

Öğretmenlerimiz hem kendi yeteneklerini geliştirmekteler hem de ilçemizde yapmış oldukları faaliyetlerle örnek olmaktadırlar. Kendilerine çalışmlarında  başarılar diler emekleri için de ayrıca teşekkür ederiz.

Mrt

Okuma yazma belgesi almak isteyen vatandaşlar için düzenlenen yetişkinler için okuma yazma 1. kademe sınavı Sınıf Öğretmenimiz Fedai AYDIN tarafından gerçekleştirildi. Başarılı olanlar ve 1. kademe belgeye sahip olanlar için Perşembe günü 2. kademe sınavı yapılacaktır.  Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Deprem anında kendimizi nasıl koruyacağımızı bilmek önemlidir. Ailece, sınıfça veya çalışma arkadaşlarımızla deprem olunca ne yapacağımızın provalarını yaparsak deprem başladığında reflekslerimiz otomatik olarak bizi doğru davranışlarda bulunmaya yöneltecektir.

Depremde bulunduğumuz yeri tahliye etmek sakinlik ve kontrol gerektirmektedir. Kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimizle deprem anında tahliye tatbikatını gerçekleştirdik. Kurum müdürümüz Musa Metin ÖZVER  deprem anında ve sonrasında yapılacaklarla ilgili kısa bir bilgilendirme yaparak yaşanacak depremler için ön hazırlık yapılması için de uyarılarda bulundu.

Mrt

Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

Bugün, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli sembollerinden biri olan İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümüdür.

İstiklâl Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin 103.  yıldönümünde, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz.

Mrt

8 Mart Dünya Emelçi Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutlar, sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımıza saygı ve sevgilerimizi sunarız. Tüm kadınlarımıza emekleri ve fedakarlıklarıyla yaşanabilir bir dünya yarattıkları İçin minnettarız.

Mrt

Gaziosmanpaşa Halk Eğitimi Merkezi olarak Bekir Sami Dedeoğlu İlokulunda açılan engelli KPSS kurs programı öğrencilerin düzenli katılımı ile devam etmektedir. Sadece sınava akademik hazırlık değil aynı zamanda moral ve motivasyon desteği de sunularak öğrencilerin kendilerine güveni de pekiştirilmekte. Kursumuza kurum müdürü Musa Metin ÖZVER ve müdür yardımcımız İlyas CANDAN ziyarette bulunarak öğrencilere desteklerini sundular. Öğrencilerimize ve öğretmenimize hazırlık süresince başarılar dileriz.

Şbt

İlkokul çağındaki öğrencilere tiyatro gösterileriyle trafik kurallarının öğretilmesinin amaçlandığı "Trafikte Küçük Hata Yoktur" isimli sosyal sorumluluk projesinin tanıtımı, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla Zeytinburnu Fatma Süslügil İlkokulunda yapıldı.  Bakanımızı Gaziosmanpaşa Halk Eğitimi Merkezi Mehter Öğretmeni Şükrü KESKİN'in çalıştırdığı Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu Mehter ekibi karşıladı.

Şbt

Engelli bireyler için yapılan personel alım sınavı Ortaöğretim seviyesi E-KPSS hazırlık kursları, ilçemiz Bekir Sami Dedeoğlu ilkokuunda yapılmaya başlandı. Öğrencilerimize kurs süresince başarılar dileriz. Kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımızın kurs başvuruları bireysel olarak kurum merkezimizde alınmaktadır.